beantwoord

SIP Trunk

  • 22 August 2019
  • 3 reacties
  • 613 x bekeken

Heb geprobeerd een SIP Trunk werkend te krijgen met Tele2, heb een Technicolor TG789bvn modem/router van Tele2. Uitgaande gesprekken werkte niet, de modem/router blokkeert VOIP/SIP. Vervolgens de telefooncentrale in DMZ gezet, wat gedoe, het werkt niet onmiddellijk, je moet een aantal keren een en ander opnieuw opstarten. Toen de DMZ werkte wel uitgaande gesprekken mogelijk. Inkomende gesprekken werken echter niet, ook niet met DMZ. Vermoedelijk is port forwarding van poort 5060 nodig, maar dat kun je niet instellen: foutmelding dat port forwarding voor poort 5060 al actief is. Blijkbaar gebruikt Tele2 dat voor hun VOIP aansluiting. Iemand die een SIP Trunk op een of andere manier toch werkend heeft gekregen?

Het is jammer dat Tele2 geen admin rechten op het modem/router geeft zodat je instellingen kunt aanpassen. Dat Tele2 enige controle over het modem wil houden begrijp ik, maar lever dan een modem dat in bridge mode te zetten is zodat klanten hun eigen router kunnen gebruiken en kunnen instellen wat ze willen. Of lever de inloggevens zodat klanten hun eigen modem kunnen gebuiken. Je hoeft ze daarbij niet te ondersteunen, eigen modem of eigen router op eigen risico en zonder ondersteuning.

Heb Tele2 opgezegd vanwege dit gedoe en ga naar een provider waar ik wel zonder al te veel gedoe een SIP Trunk werkend kan krijgen en een modem in bridge mode en eigen router kan gebruiken.

Dat Technicolor modem/router is trouwens vervelend traag, opstarten duurt 5 tot 10 minuten, bij andere providers 1 tot 2 minuten. Opstarten doe je niet vaak, dus het is niet essentieel, maar wel irritant als je zaken moeten testen en enkele keren moet opstarten. Tele2, geef een paar euro meer uit voor een fatsoenlijke modem/router als je tevreden klanten wil.
icon

Beste antwoord door Malamute 22 August 2019, 22:19

Bekijk origineel bericht

Dit topic is gesloten. Maak een nieuw topic aan als je een vraag hebt.

3 reacties

Reputatie 4
Hallo Andre,

Let dan goed op welke provider je kiest want er zijn er meer die poort 5060 exclusief voor zichzelf reserveren.
Als je toch geen telefonie van de provider zelf wilt kan je net zo goed gelijk je eigen modem/router rechtstreeks aansluiten, dan hoef je ook geen bridgemode te gebruiken, had je in dit geval misschien ook kunnen doen.
@Malamute Zoals gezegd: Tele2 geeft inlog gegevens niet, je kunt hierdoor geen eigen modem gebruiken.
Reputatie 3
Badge +5
Bij deze heb ik het topic gesloten wegens inactiviteit.

Groeten Anton