Limieten mailbox en het versturen van e-mail

  • 10 February 2023
  • 0 reacties
  • 474 x bekeken
Limieten mailbox en het versturen van e-mail
Reputatie 7
Badge +12

Tele2 e-mail stopt! 

Binnenkort houdt de Tele2 e-maildienst op te bestaan. Nadat de dienst is gestopt kun je geen e-mails meer versturen en/of ontvangen.

Lees meer op https://www.tele2.nl/emailstop

 

Lees hier alles over de limieten van je Tele2/Zonnet/Versatel mail. Ben je gemigreerd naar Zonnet? Neem dan contact op met Zonnet. Gebruik je een Zonnet/Versatel mail i.c.m. een actief Tele2-abonnement? Dan zit je hier goed!

 


 

Wat is de grootte van mijn inbox?

De grootte van een mailbox is verdeeld over alle mappen en contactpersonen.

  • Een Tele2 e-mailbox heeft maximaal 30MB aan ruimte. Dit komt neer op gemiddeld 100/150 e-mails zonder bijlage.
  • Een Versatel/Zonnet e-mailbox bevat maximaal 30MB aan ruimte. Dit komt ook neer op gemiddeld 100/150 e-mails zonder bijlage. Daarnaast kan deze e-mailbox geen e-mails ontvangen van groter dan 5MB per stuk.

Wanneer je veel bestanden wil verzenden, ontvangen of bewaren via de e-mail kun je hiervoor een Cloud-dienst gebruiken. Een andere goede optie is bijvoorbeeld Gmail. Je kunt hier gratis en snel een e-mailaccount aanmaken. Je krijgt dan 15GB opslag!

 

Wat is de verzendlimiet?

Via normale e-mailservers (POP3/SMTP) kan er een zo groot mogelijke mail verstuurd worden, zolang de ontvanger dit toestaat. Hotmail-accounts kunnen bijvoorbeeld bijlagen tot zo’n 10MB ontvangen.

  • Met een Tele2 e-mailadres mag je maximaal 300 berichten per dag (24 uur) versturen.
  • Dit houdt dus ook in dat het maximaal aantal ontvangers 300 is.
  • De maximale bestandsgrootte per e-mail is 5MB.
     
  • Met een Zonnet of Versatel adres mag je maximaal 100 berichten per dag (24 uur) versturen en maximaal 49 berichten per 60 minuten. Dit houdt dus ook in dat het maximaal aantal ontvangers 49 is.
  • De maximale bestandsgrootte per e-mail is 5MB.

Het accepteren van de e-mail door de ontvanger, hangt af van de instellingen van die desbetreffende mailserver. Mocht de e-mail te groot zijn, dan krijg je als verzender een melding retour gestuurd. Ontvang je een ‘550 Sorry, we do not accept connections from you’ melding? Bekijk dan dit artikel en wat je kunt doen om dit op te lossen.

 

Wat is de ontvangstlimiet?

De maximale grootte van berichten die binnenkomen is 10MB, mits hier genoeg ruimte voor is in de mailbox. De totale grootte van de berichten in de mailbox kan niet groter zijn dan 31MB.

 

Wat gebeurd er als ik de verzendlimiet overschrijd?

Wanneer je de limiet voor het verzenden van e-mails overschrijdt word je tijdelijk afgesloten van het verzenden van e-mail. Het blijft wel mogelijk om e-mail te ontvangen.

 

Ondersteunt Tele2 mailinglijsten?

Nee, we ondersteunen geen mailinglijsten. Je kunt overwegen om hiervoor een professioneel bedrijf in te huren.

 

Was je op zoek naar informatie over je account en in loggen? Lees snel dit artikel Op zoek naar andere features en het gebruik van je e-mail? Dan kun je in dit artikel terecht.

Mis je informatie die niet in deze artikelen staan? Laat het ons dan gerust weten en laat hieronder een reactie achter.


0 reacties

Geen reactie

Reageer