Vast internet werkt niet

 • 7 July 2021
 • 4 reacties
 • 14423 x bekeken
Vast internet werkt niet
Reputatie 7
Badge +12

Thuiswerken, Netflix of je favoriete items online shoppen! Het belangrijkste wat je hiervoor nodig hebt is een werkende internetverbinding. Nu kan het voorkomen dat je deze opeens niet meer hebt. Hier lees je wat je moet doen!


Of je nu last hebt van een trage vaste verbinding of je internet ligt er helemaal uit, wij helpen je verder! In dit artikel geven we je een aantal tips om je internet binnen no time weer werkend te krijgen.

Heb je problemen met wifi? Ook hiervoor hebben we een handig artikel in de Wiki. Deze vind je onderaan dit artikel.

 


 

Wat moet ik als eerste doen? 

Om een goede, stabiele internetverbinding te krijgen is het natuurlijk belangrijk dat het modem goed is aangesloten. Klinkt logisch maar kijken kan geen kwaad! 

Waar moet je dan op letten?

 • De kabel tussen het modem en het aansluitpunt mag maximaal 2 meter lang zijn.
 • Zorg er voor dat dit een RJ11 kabel is. ( Fun Fact: Meestal wordt een kabel genoemd naar de stekker die op de kabel gemonteerd is, bijvoorbeeld RJ11 telefoonkabel)
 • Check daarnaast of alle kabels goed in het modem zitten en of deze goed zijn aangesloten.
 • Niet meer helemaal op je netvlies hoe de aansluiting ook alweer in elkaar zat? Je vindt de handleiding hier!

 

Haal de stekker uit het stopcontact

Next, powerflip van het modem! Of je nou last hebt van een trage verbinding of je internet ligt er helemaal uit, this is what you need to do. Een powerflip is gelukkig super easy.

 • Haal de stekker van het modem om te beginnen voor 30 seconde uit het stopcontact. Ja we weten het, je hebt net juist gecheckt of alles er in zat.
 • Daarom mag je ‘m na die halve minuut weer terug stoppen et voila! Jouw werk zit er op.
 • Het modem start nu opnieuw op.
 • Houd er rekening mee dat het herstarten een paar minuutjes kan duren.

Werkt alles hierna weer? Top! Zo niet, lees dan verder!

 

Quality is key

De kwaliteit van je apparatuur heeft invloed op je internetsnelheid.

 • Als je een oude computer of een computer met een oud besturingssysteem hebt, is de kans groter dat de snelheid minder wordt.
 • Laat je computer daarom regelmatig nakijken en probeer gebruik te maken van de nieuwste besturingssystemen. Houd je software updates goed in de gaten, deze zijn belangrijk!

Hoe meer apps er op het apparaat waarmee je verbinding hebt staan, hoe minder de snelheid wordt.

 • Schoon je computer, tablet of telefoon daarom regelmatig op.
 • Maak je gebruik van bekabeld internet, zorg dan dan dat de kabel van hoge kwaliteit is. Het liefst een ‘CAT 5 UTP’ netwerk kabel.

 

Hoe snel is jouw internet nou echt?

Er is maar één manier om hier achter te komen. Tijd voor een speedtest! Bij een speedtest zijn 3 dingen enorm belangrijk.

 1. Sluit alle programma’s
  Zorg er als eerste voor dat je alle programma’s op je computer hebt afgesloten. Programma’s die open staan verbruiken namelijk bandbreedte. Dit kan de uitslag van de speedtest negatief beïnvloeden.
 2. Sluit alle internet pagina’s
  Zorg er ook voor dat je alle andere internet pagina’s hebt gesloten. Alleen je internet browser met deze pagina mag dan open staan. Als andere pagina’s open staan wordt de uitkomst van de test negatief beïnvloed. Dit komt omdat ook deze pagina’s bandbreedte gebruiken.
 3. Alleen jij gebruikt internet tijdens de test 
  Zorg er verder voor dat niemand anders in huis gebruik maakt van jouw internetverbinding tijdens de test. Ook hiermee wordt er bandbreedte verbruikt.

Klik hier om op de speedtest pagina te komen!

Let op! Wij kunnen een snelheid van 80% van de pakket-snelheid garanderen. Heb je bijvoorbeeld een Internet Light abonnement, dan zou je 80% van 20 Mb/s = 16 Mb/s moeten halen!

Hierna je internet toch niet gefixt? Via de Community helpen we je graag verder! 

 

Meer artikelen vind je in 👉 de Wiki.

 

Heb je na het volgen van bovenstaande stappen nog vragen? Start een nieuw topic, plaats deze in het subforum ‘Internet’ en vraag het de Community of laat hieronder een reactie achter!

 

Relevante kennisartikelen

 


4 reacties

Ik kom net thuis 1900 uur en heb geen internet.

Rood indicatielampje op modem , 4 x gereset maar werkt nog steeds niet, afgelopen zondag ook zonder internet en tv gezeten.is er weer een storing? Lokatie 5802lm venray.

groet Bert

Reputatie 7
Badge +12

Hi @bertenmarita, nooit fijn om thuis te komen en geen internet te hebben! Mijn excuses voor het ongemak. Ik heb net ook op je andere topic gereageerd; er waren inderdaad problemen bekend in de omgeving van Venray. Deze zijn vanochtend om 8:00 uur opgelost. Werkt het voor jou ook allemaal weer?

Goedenavond, 

We hebben dit week geen internet van 12:00 uur in de nacht tot 6:00.

De internet wordt 6 uur verbroken, dat is zo erg vervelend!!!!

 Rood indicatielampje op modem , 7x gereset maar werkt nog steeds niet.

afgelopen week ook zonder internet van 12:00 in de nacht tot 6:00.

Er weer een storing?

 

het adres is Callantsoog 1759HE duinroosweg 33

Zie het antwoord in je eigen topic.

Reageer