Hi,
Ik wil graag een port forwarden in de ZTE H369A op dusdanige wijze dat de openstaande poort met een test zoals https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ of zoals opgenomen in een torrent client kan worden bevestigd als “open".
Stappen gevolgd onder https://www.tele2.nl/klantenservice/thuis/portforwarding-instellen (buiten uiteraard de instructie van Tele2 om je gehele PC in een DMZ te zetten(!)). Als in:
- Ingelogd in de lachwekkend gekortwiekte Tele2 firmware van de H369A op 192.168.1.1
- Statisch IP toegekend aan device meerdere devices (192.168.1.103 - 192.168.1.105) in OS van de devices (Android en Windows)
- DHCP binding ingesteld in de Tele2 firmware van de H369A conform bovenstaande bullet
- Port forwarding ingesteld in de Tele2 firmware van de H369A naar de bovengenoemde IP-adressen (ook MAC-adressen geprobeerd) met individuele regels op verschillende poorten (waaronder 5555, 55555 en 61213).
- Alle poorten blijven dicht op alle devices, zowel in https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ als in de torrent client waarmee een andere forum gebruiker succesvol getest had.
Zie ik wat over het hoofd?
Mag ik overigens noemen dat ik de instructie onder https://www.tele2.nl/klantenservice/thuis/portforwarding-instellen om je PC in de DMZ te zetten echt een volslagen krankzinnige opname vind? Ook vind ik het voorbehoud aan Tele2 van de admin-logins echt bizar. Dat dat om juridische redenen is is echt volslagen onzin. Als Tele2 dat voldoende afschermt en (indien écht nodig) alleen op verzoek beschikbaar stelt is zij echt niet aansprakelijk voor daaruit voorvloeiende schade.
Waar Tele2 echter wel aansprakelijk voor zou kunnen zijn is een gids zoals onder https://www.tele2.nl/klantenservice/thuis/portforwarding-instellen, die, ik zeg het maar nog een keer want ik geloof het bijna niet, klanten instrueert hun hele PC in DMZ te zetten. Dezelfde firma die consumentjes kennelijk te dom acht om zelf hun apparatuur in te stellen zet dit soort gidsen online? Hoe bedenk je het.