Skip to main content
Deel hier je favoriete eten, drinken of receptjes en fleur je post eventueel op met een leuke foto van je gerecht of drankje!
Ik trap af:

Rendang, de moeder van alle stoofpotjes,Pittig en kruidig,

Ik gebruik onderstaand recept.



https://favorflav.com/nl/recipes/dit-is-de-lekkerste-rendang-ooit/
Als indo zijnde ken ik dat natuurlijk, heb het alleen nog nooit zelf gemaakt (mijn Moeder wel)

Ikzelf houd erg van het drankje "tjendol" dat kan ik wel maken.



Hunkwemeel.

Guladjawa.

Klapper.

Kleurstof.



Hunkwemeel koken met kleurstof en water totdat het bind en daarna zeven (grote gaten zeef) en het in het koude water laten vallen.

Guladjawa ook koken = palmsuiker

Klapper koken met water daarna uitknijpen en het vocht opvangen.



Alles bij elkaar in een glas en klaar is kees.

Het is erg zoet, maar zo zijn veel indische gerechten.
Als indo zijnde ken ik dat natuurlijk, heb het alleen nog nooit zelf gemaakt (mijn Moeder wel)

Ikzelf houd erg van het drankje "tjendol" dat kan ik wel maken.



Hunkwemeel.

Guladjawa.

Klapper.

Kleurstof.



Hunkwemeel koken met kleurstof en water totdat het bind en daarna zeven (grote gaten zeef) en het in het koude water laten vallen.

Guladjawa ook koken = palmsuiker

Klapper koken met water daarna uitknijpen en het vocht opvangen.



Alles bij elkaar in een glas en klaar is kees.

Het is erg zoet, maar zo zijn veel indische gerechten.
Heb je ook nog de hoeveelheden?verhoudingen? ga het dan zeker proberen!
Te lang geleden gemaakt om dat precies te zeggen, maar hunkwemeel zit in een rolletje papier, halve liter water erbij plus een beetje kleurstof (groen) koken tot het stijf wordt en daarna zeven en de druppels in koud water laten vallen zodat het stolt.

Guladjawa zijn ronde schijfes, water erbij en aan de kook brengen zodat het een soort stroop wordt.

Klapper koken in een grote pan, liter water erbij en koken daarna uitknijpen.

Je kunt dat twee keer doen met dezelfde klapper.



De onderstaande link geeft een beetje een idee mar is een ander recept, het laat wel zien hoe je de hunkwemeel moet gebruiken en wat voor zeef je nodig hebt.



Tjendol wordt koud gedronken, verfrissend voor in de tropen.



http://pisangsusu.com/tjendol/



Ik doe het zonder bonen, eenvoudige manier.

Het makkelijkste is een blikje bij de toko kopen, blikopener gebruiken en in een glas gieten.







Dat was het dacht ik wel.
Tompoucen, of is dat een flauwe reactie? ?

Drinks: rum cola, maar dan wel 7y Havana club met Pepsi en ijs.