Keuze van de redactie

Dit is dé perfecte Chromecast voor jou!

  • 20 August 2021
  • 2 reacties
  • 378 x bekeken
Dit is dé perfecte Chromecast voor jou!
Reputatie 2

Een Google Chromecast is bijna niet meer weg te denken in ons huis. Wil je iets naar de TV streamen? Dan is dit dé oplossing!

 

Geen kabels en alleen het kleine apparaatje dat je in de TV steekt en in het stopcontact en voilà het werkt! Naast de Chromecast 3 en Chromecast Ultra is er nu ook een nieuwe variant. Namelijk de Google Chromecast met Google TV 4K!


 

What’s new? 

De Chromecast met Google TV is de opvolger van de Chromecast Ultra en heeft een aantal nieuwe features. De grootste nieuwe feature is, je raad het al, Google TV (Android TV platform)! Ook krijg je bij deze Chromecast een afstandsbediening, waar je ook nog eens gebruik kan maken van gesproken zoekopdrachten door de Google Assistent.

Doordat deze Chromecast gebruik maakt van Google TV, heb je ook gelijk toegang tot alle apps van dit platform zoals; Amazon Prime Video, AppleTV, Disney+, Film1, Google Play Movies/Films, Kijk, Netflix, NLZiet, NOS, NPO Start, Pathe Thuis, RTL XL, Videoland en Youtube.

Dat is een heeeele grote stap vooruit als je het mij vraagt ten opzichte van de vorige generatie! Met deze Chromecast heb je ook géén aparte Android TV Box meer nodig.

Voor de gamers onder ons is het ook goed om te weten dat je net als de Chromecast Ultra kan gamen met Google Stadia! Je kan de games dus rechtstreeks spelen op jouw TV in HD of 4K-kwaliteit. Het ondersteunt 4K UHD-resolutie (3840 x 2160) bij 60 Hz en de HDR10-, HDR10 + en Dolby Vision HDR-formaten voor een levendig, gedetailleerd beeld op compatibele schermen. Wie wordt hier nou niet blij van?

Voor de kleintjes is het handig dat je met deze nieuwe Chromecast ook gebruik kan maken van ‘Kodi. Door de afstandsbediening is dit super gebruiksvriendelijk en je kan heel eenvoudig jouw eigen media zoals films en series toevoegen aan de Kodi bibliotheek en deze vervolgens streamen naar de Chromecast.

 

Welke Chromecast past het beste bij mij?

Mocht je geen 4K video’s streamen of heb je geen 4K televisie en game je niet via Google Stadia? Dan zal de Chromecast 3 het beste bij jou passen! Doordat deze minder functies heeft dan de anderen, is deze in prijs ook aantrekkelijker. De Chromecast 3 heeft niet te veel poespas en het doet wat het moet doen; streamen. Makkelijk te installeren en easy peasy lemon squeezy FullHD video’s afspelen!

Wil jij net dat beetje extra? Alles in 4K Ultra HD bekijken en afspelen? Dan is de Chromecast Ultra wellicht de juiste keuze voor jou! Om de beste kwaliteit te behalen, dien je voor deze Chromecast wel een goede netwerkverbinding te hebben. Mocht je met wifi net niet alles eruit kunnen halen, dan kan je de Chromecast ook bekabeld verbinden! Met een bekabelde verbinding haal je altijd meer uit de snelheid! Geen zorgen als je geen adapter in huis hebt om de Chromecast Ultra bekabeld aan te sluiten. Je krijgt de benodigde adapter er gratis bij (mag ook wel voor deze prijs)!

Wil jij écht alles uit jouw Chromecast halen inclusief alle extra functies en heb jij een mega betrouwbare breedbandinternetverbinding? Dan is de Chromecast voor Google TV dé ideale Chromecast voor jou! Uitmuntende kwaliteit en veel meer mogelijkheden dan de vorige generaties. Zelf vind ik dat de look en feel en de spraakafstandsbediening met Google Assistent het helemaal af maakt. Ideaal wat mij betreft! Officieel is deze nieuwste Chromecast nog niet geïntroduceerd in Nederland, maar no worries! Het is wel mogelijk om deze tóch in handen te krijgen. De Chromecast met Google TV wordt geïmporteerd en je krijgt er een Europees stekkerblok bij. Functies en taal zijn gelukkig ook in te stellen in het Nederlands. Toch wel fijn wanneer your Engels is not very goed!

Zie jij tussen de bomen door het bos niet meer of ben je nog een twijfelkont? Check hier dit super handige overzicht van de specs tussen de 3 verschillende Chromecasts:

  Chromecast 3 Chromecast Ultra Chromecast met Google TV
Prijs €39,99 €79,99

€65-€95

HDMI Ja Ja Ja
Micro-USB Ja Ja USB-c
Ethernet Nee Ja Optioneel via adapter
Resolutie FullHD – 1080p op 60fps Tot 4K Ultra HD, HDR Tot 4K Ultra HD op 60fps, HDR10+, Dolby Vision
Wi-Fi – 5 GHz Ja Ja Ja
Wi-Fi – 2,4 GHz Ja Ja Ja
Wi-Fi- 1×2 MISO (hogere snelheid) Nee Ja Ja
Bluetooth Nee Nee Ja
Afstandsbediening Nee Nee Ja
Ondersteunde besturingssystemen Android, iOS, Mac, Windows Android, iOS, Mac, Windows Android, iOS, Mac, Windows (voor casten)
Ondersteunt Google Stadia Nee Ja Ja

 

Wat vind jij van een Chromecast? Laat het weten in de comments! :grinning:


2 reacties

Reputatie 6
Badge +4

Jij bent best wel een techie, toch @ItsNaud? Heb jij een Chromecast?

Reputatie 6
Badge +2

Hey @Demi , handig topic! 

Ik gebruik zelf al jaren de Chromecast 3 en kan echt niet meer zonder. Ik gebruik hem voornamelijk voor de standaard dingen: YouTube, Netflix, Disney+ en Spotify. Mochten anderen benieuwd zijn naar wat er nog meer allemaal mogelijk is met de Chromecast, klik dan hier en lees het nu! :grin:

Reageer