31 oktober was het alweer zo ver! Halloween! Hoe heb jij deze avond ervaren? Wij van Tele2 kregen er kippenvel van!
Nu zul je wel denken, wat hebben jullie dan gedaan met Halloween? Hier een paar ideetjes voor volgend jaar: Je kunt bijvoorbeeld een filmavondje houden met alleen maar enge griezelfilms.
Zie ons Halloween topic op de T-Mobile community voor de 5 spannendste Halloween films!
Een spannend bordspel spelen bij kaarslicht. Samen met de kids is het leuk om bijvoorbeeld een lampion te maken van een pompoen. Of om een wedstrijd te houden wie zich het meest griezelig kan verkleden. Maar! Gruwelijk lekkere hapjes mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens deze avond! Daarom deel ik met jullie, wat wij hebben gemaakt tijdens deze bijzondere avond:
Knakworst mummies
Hapje – 45 minuten bereidingstijd + 25 minuten oventijd – 12 stuks
Ingrediënten
- 12 knakworsten
- 3 vellen bladerdeeg (uit de diepvries)
- 1 ei
- Mosterd
Bereiding
Verwarm de oven op 190 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Laat de knakworsten uitlekken en dep droog met een keukenpapiertje. Snijd dan hele dunne strookjes van de vellen bladerdeeg. Neem een strookje en wikkel deze om de knakworst, neem een volgend strookje en plak deze ook vast en werk zo naar boven. Houd een beetje ruimte waar de oogjes moeten komen. Leg de mummie knakworsten op een bakplaat. Klop het ei los en bestrijk ze hiermee. Bak ze in ca 25 minuten knapperig. Maak als laatste nog met een beetje mosterd oogjes op de knakworsten. Je kunt ze hierna het beste bewaren in een afgesloten trommel, max 1 dag!
Griezelige donuts
Hapje – 20 minuten – 4 stuks
Ingrediënten
- 4 donuts (kant en klaar of zelfgemaakt)
- Handje halve amandelen
- 8 smarties
- Poedersuiker
- Rode kleurstof of saus (optioneel)
Bereiding
Maak met een schep mes een kleine inkeping boven en onder aan de binnenzijde van de donut waar de tanden moeten komen. Steek hier een paar halve amandelen in. Meng een kommetje poedersuiker met ongeveer een eetlepel water tot een glazuur. Bestrijk de bovenzijde van de donuts hiermee. Leg de smarties er op als ogen en druk deze vast in het glazuur. Voeg als laatste nog wat kleurstof toe bij de ‘tanden’ & klaar is kees!
Gevulde Halloween paprika’s
Hoofdgerecht - 30 min bereidingstijd + 25 min oventijd - 4 stuks
Ingrediënten
- 4 paprika’s
- 300 gram gehakt
- 4 eetlepels geraspte kaas
- 125 gram champignons
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 ui
- 1 klein blikje mais
- 125 gram ontbijtspek
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd het kapje van de paprika’s en verwijder de pitjes. Snijd met een scherp mes ogen, een neus en mond uit de paprika. Zet de paprika’s in een ovenschaal of op een bakplaat.
Bak het ontbijtspek in een pan. Verwijder eventueel een beetje van het vet en voeg dan de gesnipperde ui toe. Voeg dan ook het gehakt toe en rul dit bruin. Bak ook de champignons mee en voeg dan de tomatenpuree en kruiden toe. Schep als laatste de mais erdoor en laat nog een paar minuutjes zachtjes bakken. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en bestrooi de bovenzijde met wat kaas. Leg eventueel de dekseltjes naast de paprika’s en zet ze ongeveer 25 minuten in de oven.
Heerlijk smullen!
Wat heb jij klaargemaakt tijdens Halloween? Laat het weten in de reacties en inspireer elkaar voor volgend jaar! Heb je deze recepten uitgeprobeerd? Laat me dan weten wat je ervan vond. Ik ben super benieuwd! Wij vonden het een fantastische dag! Vergeet je me niet te vertellen wat je hebt gedaan op deze bijzondere avond?
Griezelige groetjes
Alisha van Tele2
Bron Recepten