Geen internetverbinding / powerlampje modem rood / geen DSL lampje aan.

  • 10 maart 2015
  • 5 reacties
  • 19457 x bekeken

Hallo,

Sinds gisteren mocht ik mijn tele2 internet en interactieve tv installeren.
Helaas blijkt het internet (en daarmee ook dus de TV) nog niet te functioneren.
Ik heb de modem correct aangesloten (type 2), 10 minuten gewacht etc..

Het lampje van de TV en WiFi gaan mooi groen knipperen, echter het powerlampje blijft rood.
Het DSL lampje gaat niet aan.
Ik heb meerdere malen alles opnieuw aangesloten en langere tijd gewacht.
Echter hij doet het niet.

Ook de modem gereset.. dit heeft ook nog niet geholpen.

Is de modem kapot?
Is het internet vanuit Tele2 nog niet actief (ondanks bevestiging via mail en sms)?

Aldus: Wat moet ik doen?

Dit topic is gesloten. Maak een nieuw topic aan als je een vraag hebt.

5 reacties

Reputatie 6
Badge +5
Dat modem is blijkbaar kapot.
Als de verbinding nog niet geactiveerd is gaat het DSL lampje
niet aan, maar het powerlampje is gewoonlijk wel groen.

Voor het snelste antwoord kun je het beste de klantenservice
bellen op 020 7544444 Je kunt vragen of het al geactiveerd is en
melden dat het powerlampje rood blijft. Je kunt hier op het forum
een reactie van iemand van Tele2 afwachten, dit duurt in de regel
iets langer. (En soms veel langer). Succes ermee. 🙂
Reputatie 1
Badge +2
Hoi Okke.scholten,

Wat vervelend dat je diensten nog niet werken! 😞 Heb je inmiddels al contact gehad met de klantenservice en zo ja, wat is er besproken? Kijk op onze website voor handige informatie en tips. Mocht het nog steeds niet werken, laat het me weten! Ik lost dit graag voor je op!

Groeten, Rachid
Hallo Rachid,

Ik moest kijken of de modem zonder de type 2 aansluiting ook een rood signaal aangeeft qua power.
Dit is inderdaad zo.
Is de modem dan kapot of kan het ook zijn dat ik in de meterkast een andere aansluiting moet pakken.
In de woning is alleen een type 2 aansluiting te vinden en de modem geeft standaard een rood signaal bij bij de powerfunctie.

Ondanks dat bijvoorbeeld de aansluiting van tele2 nog niet aan de modem is gekoppeld zou de modem dan niet als deze wel aan de stroom zit een groen signaal moeten afgeven?

Groeten, Okke
Reputatie 6
Badge +5
https://forum.tele2.nl/vast-internet-188/adsl-modem-dv-2020-doet-niet-21588?postid=133428
Een quote van WhTurner:
'Als ik mijn modem aanzet zonder ADSL kabel (dus alleen voeding) brandt na enige tijd Power groen, en Status en DSL knipperen beide langzaam. Op deze manier test je de modem zonder invloed van de lijn. Als de power dan nog oranje of rood brandt, is de modem defect.'

Leek me al wel duidelijk voor Tele2, maar oké...
Ja, dan hoort het powerlampje inderdaad groen te zijn.
Rare dingen moet je eerst weer proberen hoor... :?
Tele2, het modem is blijkbaar stuk! 🙂
Dankje Jeroen.
Ik ga contact opnemen met de klantenservice.

Het powerlampje blijft rood.. na een hele dag knippert de DSL nu wel.. net als die van TV.
Maar dat de power op rood blijft lijkt me inderdaad niet in orde!