F.A.Q.

[info] Menu en/of zenders tonen niet in HD kwaliteit. What to do?

  • 16 July 2020
  • 0 reacties
  • 189 x bekeken

HDTV. Waar staat het eigenlijk voor? Het staat voor High Definition Televisie. Als je eenmaal HDTV hebt ervaren, dan zal je niet zo gauw meer switchen! HDTV is televisie met een hogere resolutie, hogere kwaliteit en doorgaans veel scherper beeld dan normaal beeld. Kortom, echt een aanrader. Wij bieden een HD pakket aan met de meest bekeken zenders in HD. Check hier welke zenders dat zijn: https://www.tele2.nl/thuis/tv-abonnement/zenderoverzicht/.

 

First things first, wat heb ik nodig om zenders in HD te bekijken?

Een TV die geschikt is voor het doorgeven van HD-zenders. Om maximaal te kunnen genieten van de HD-kwaliteit heb je een Full HD of HD Ready scherm nodig. Gelukkig zijn de meeste nieuwe TV’S wel geschikt voor HD. Mocht je twijfelen en heb je wellicht een iets ouder toestel, dan kan je het beste even de specificaties in de handleiding checken. Heb je de handleiding niet meer? Google is your best friend. Check de zijkant of achterkant van je TV voor het modelnummer!

Daarnaast is de juiste aansluiting van je tv-ontvanger key. Om de in HD zenders in HD te kunnen bekijken is het belangrijk dat je tv-ontvanger met een HDMI-kabel is  verbonden met je televisie. In het geleverde installatie pakket zit een HDMI-kabel. De HDMI-kabel niet gebruikt bij de installatie en toch gekozen voor een eigen kabel? Tijd om deze om te wisselen!

Heb je geen HDMI-kabel van ons ontvangen, neem dan contact met ons op.

Sommige TV’s hebben een SCART ingang. Deze kan geen HD-zenders doorgeven. Ook voor deze geldt, time to swap!

 

Nu over naar HD!

Zo, je hebt alle benodigdheden om HD-zenders te kunnen ontvangen!

Stap 1

Nu nog even de aansluiting checken. Loop alle kabels na om te kijken of deze goed in de porten zitten. Heb je thuis nog een andere HDMI-kabel of een andere internetkabel liggen? Probeer deze dan!

 

Een reminder nodig hoe de aansluiting ook alweer in elkaar zit? Deze vind je hier in onze handleiding!

 

Stap 2

De eerste stap niet geholpen? Balen, maar we zijn er nog niet! Probeer de TV-ontvanger eens te resetten. Klinkt ingewikkeld maar dat is het gelukkig niet. Haal de stekker van de tv-ontvanger voor 30 seconde uit het stopcontact. Hierna kun je de stekker weer in het stopcontact stoppen. Nu de tv-ontvanger weer stroom krijgt zal deze opnieuw gaan opstarten. Houdt er rekening mee dat dit een paar minuten kan duren.

 

Niet gelukt? Ga dan door met de volgende stap!

 

Stap 3

Het is mogelijk dat de TV-ontvanger niet de gegevens van je tv ontvangt om gebruik te maken van HD. Gelukkig kun je dit handmatig instellen! Het is dan wel noodzaak dat je gebruik maakt van een HDMI-kabel. Deze stappen gaan als volgt: 

  1. Druk op de Menu knop van je afstandsbediening.
  2. Selecteer Instellingen – Beeld & Geluid
  3. Controleer of Video uitvoer is ingesteld op HDMI. Als dit niet het geval is, pas deze dan aan.
  4. Controleer of HD opmaak is ingesteld : 1080p of 1080i of 720p. Als deze op een andere waarde staat, kun je dit aanpassen.

 

Kun je na deze stappen nog geen HD zenders ontvangen? Neem dan contact met ons op!


0 reacties

Geen reactie

Reageer