Tele2 is wel de goedkoopste buiten de EU, maar geen 4G

  • 6 juli 2018
  • 6 reacties
  • 484 x bekeken

Reputatie 7
Badge +4
  • Goldmember
  • 16946 reacties
Leuk onderzoek van Bright en opgepakt door RTL nieuws.
https://youtu.be/AJIpOmLVSfo

"
Conclusie
Het is een gepuzzel en de kosten hangen erg af van naar welk land je gaat. Over het algemeen ben je bij Tele2 het goedkoopst uit. Ook de voorwaarden zijn daar het minst negatief. T-Mobile volgt snel daarna. De andere twee grote providers blijven ver achter: Vodafone en KPN zijn ruim vier keer duurder.

Maar dat is nog altijd meer dan tien keer goedkoper dan de kleinere providers Ben, Telfort, Hollandse Nieuwe, Simpel en Simyo.
"

6 reacties

Oud nieuws.
Reputatie 7
Badge +4
Oud nieuws.

"Bright
Gepubliceerd op 4 jul. 2018
"
We zijn niet allemaal zo snel?
Dat het vandaag geplubiceerd is wil dat nog niet zeggen dat het nieuws is, ik weet bv al heeeeel erg lang dat je in het buitenland bijna nergens 4G hebt in de E.U. of in het buitenland.
Ja het is goedkoop, dat dan weer wel.
Maar ook dat is geen nieuws, Tele2 is namelijk een prijsvechter in de Markt.
Of was (20% verhoging) maar dat is een ander verhaal.
Reputatie 7
Badge +2
Eigenlijk is de goedkoop part geen oude nieuws, het is best wel fresh, tot kort geleden behoorde tele2 kwa internationale roaming samen met de andere no-go providers voor buiten EU internet die in de video genoemd worden (simyo, simpel, you fone en andere mvnos...) tot kort geleden waren de prijzen per MB 10€ en de bundel prijzen waren absurd hoog, iets zoals 10€ per 20MB of zo.

Anyways lokaal simkaart blijft meestal de goedkoopste optie.
Reputatie 5
Badge
@erictja Eric leuke discussie, je hebt bij Tele2 meer mb voor je geld.. maarja als je die mbs bijna niet kan gebruiken omdat je in bepaalde landen (de meeste zullen wel weten welke) constant 2g hebt of in sommige gevallen 3G schiet het niet echt op zegmaar 😅 .
Reputatie 7
Badge +4
Deze discussie gaat over landen buiten de EU. Ik schat in dat daar het aantal 4G roaming contracten met de diverse NL operators niet zo hoog is. Daarnaast, buiten de EU blijft roaming aan de prijs en ga je zeker niet de vele GB's gebruiken die je in Nl wel verbruikt. Dus de impact van geen 4G roaming buiten de EU is beperkt en dan is een goede prijs veel belangrijker. ( kpn/voda tot 4x duurder he!)

Reageer