beantwoord

OnePlus 6

  • 16 mei 2018
  • 26 reacties
  • 7764 x bekeken


Toon eerste bericht
Dit topic is gesloten. Maak een nieuw topic aan als je een vraag hebt.

26 reacties

Een Oneplus 6 met een 4G simkaart zal best wel gaan werken. Data gaat dan over het 4G netwerk van Tele2, en bellen via het 3G netwerk van T-Mobile. Je mist dan het sneller bellen, HD voice en bent afhankelijk van de dekking van 2 netwerken. Ook Vowifi (oplossing om in elke kelder met een wifi hotspot zonder apps te kunnen bellen) ontbreekt op de Oneplus... (Bron: www.tele2.nl/volte)

Aangezien 3G netwerken uitgezet gaan worden (Bron: https://tweakers.net/nieuws/132955/vodafone-stopt-over-twee-jaar-met-aanbieden-3g.html) heb je een telefoon waarmee je straks nog alleen kan bellen over 2G (zonder dataverbinding op dat moment) of via apps.

Kortom, alle waar voor zijn geld. Prima telefoon, maar matige ondersteuning in Nederland. Je zult hem los moeten kopen met een simonly, Tele2 levert alleen telefoons bij hun abonnementen die 4G VoLTE gecertificeerd zijn.


Dit klopt niet helemaal. Vodafone zet zijn 3G netwerk uit en behoudt zijn 2G netwerk omdat het veel M2M klanten heeft over 2G (Heeft in tegenstelling tot T-Mobile en KPN ook nooit zijn 3G netwerk uitgebreid met 900Mhz dekking naast hun bestaande 2100Mhz dekking). T-Mobile heeft juist geen -of in ieder geval niet substantieel genoeg- M2M klanten over 2G en zal eerder inzetten op uitschakelen van 2G. Daardoor is bijvoorbeeld ook 900Mhz van 2G naar 4G omgezet en biedt T-Mobile ook 3G op het 900Mhz (naast ook 2100Mhz) aan en werd een tijd geleden mensen aangeraden om een toestel met 3G/4G aan te schaffen. Dus zolang Tele2 de roamingovereenkomst met T-Mobile behoudt (of hun fusie wordt goedgekeurd), kan je nog een tijd doen met je OnePlus -met bellen over 3G als er geen VoLTE akkoord komt-.