Wat eten we vandaag?

  • 2 maart 2017
  • 13 reacties
  • 473 x bekeken

Badge
Hoi!

Hebben jullie ook wel eens zo'n dag dat je wel zin hebt om te eten maar niet weet waar je dan zin in hebt?

Ik hoor graag jullie tips!
- Jurrien

13 reacties

Reputatie 5
Badge +2
Ik heb wel een simpele en lekkere tip voor je 😛

- Rijst ( maakt niet uit welke soort )
- Kip
- Zoet zuur saus
- Klein blikje cocktail fruit op siroop, Siroop uit het blikje laten lopen en dan gewoon de stukjes fruit gebruiken
- Groenten of andere dingen naar eigen keuze om het een beetje op te vullen.

Rijst koken zoals het hoort 🙂 Terwijl de rijst kookt snij je de stukjes kip in blokjes en bak je deze gaar. Wanneer de kip gaar is voeg je de zoet zure saus en cashews toe. Deze niet laten koken maar opwarmen op een laag vuurtje. Voeg ook de cocktailfruit en groenten toe. Gehele bereidinstijd is ongeveer 10-15 minuten.

Schep de rijst op en gooi hier een laag van de saus, kip etc overheen. De zoetzure saus geeft extra smaak aan de rijst en de cashews geeft het gerecht een lekkere extra bite. Afhankelijk van welke groenten je erbij hebt gedaan geeft dit ook extra vulling ^^

Simpele maaltijd die lekker snel klaar is en goed vult. Is opzich ook niet zo reusachtig duur om te maken. Behalve de cashews natuurlijk. Die zijn aardig prijzig 😛
Reputatie 4
Badge +3
Natuurlijk, voor mij is dit dan mij go to gerecht (met hyperactieve italiaan):
Reputatie 5
Badge
Ik raad jullie ten zeerste aan om eens kippenleverpaté met morieljes te gaan maken.

Het klinkt misschien als een hele onderneming om dit gerecht te bereiden, maar het is veel makkelijker om te maken dan je denkt.

Voor iedereen die dit gerecht ook wil maken dit weekend, onderstaande ingrediënten zijn nodig!

20 gr gedroogde morieljes
100 ml warme melk
1 eetlepel cognac
200 gr kippenlevertjes
200 gr ham
2 grote teentjes knoflook
250 gr varkensgehakt
1 ei
1 theelepel gemalen zwarte peper
1/2 theelepel zout
1 laurierblaadje

Voor de keukenprinsen en keukenprinsessen onder ons die graag werken met fimpjes:🆒

http://allrecipes.nl/recept/12739/kippenleverpat--met-morieljes.aspx?o_is=Hub_TopRecipe_1
Volgens http://www.lidl.nl/nl/16722.htm :

Reputatie 7
Badge +5
Klopt helemaal, net een lekker bordje wortel stamp met kookworst op.

Maar wat dacht je van Soto ayam.



Het recept zal ik aan mijn Moeder moeten vragen.
Reputatie 5
Badge +2
Heerlijk Cypher!! Het water loopt me in de mond.
Spinaziesoep. 1,5 liter.

4 hardgekookte eieren.
Blokjes diepvries gehakte spinazie
Boter.
Bloem
Runderbouillion blokjes.

Maak een roux met boter en bloem, koud water erbij.
Aan de kook brengen roerend.
Spinazie blokjes erbij, roeren met garde.
Per liter water 2 blokjes bouillon.
Hardgekookte eieren in stukjes snijden en bij de soep doen.
Met wat worcestersaus verder op smaak brengen.
Hmm, het is vrijdag middag en krijg straks wat eters over de vloer. Ik heb geen zin om uitgebreid te koken, maar het moet wel goed vullen, dus ik ga voor een pasta met spekjes, mascarpone, courgette! en basilicum 😃
Reputatie 7
Badge +5
Ik ga mooi naar de frietzaak, een vette hap is ook wel eens lekker.
Ik ga naar de Chinees.
Reputatie 7
Badge +5
Vanavond maar weer eens een kapsalonnetje .
Reputatie 1
stamppot boerenkool met rookworst en goede jus
Reputatie 6
Badge +5
Stamppot nog steeds ja? In mei?
Nou ja, alleen de kalender zegt dat het mei is heh.... het lijkt echt nog steeds winter zo ongeveer.
Stamppot is wel echt een van de lekkerste maaltijden! Oer-Hollandsch heerlijk!

Bij mij staat vanavond Vietnamese Pho op het menu 🙂
Ook echt een aanrader!
Eet smakelijk
Ben

Reageer