Boetes telecombedrijven.

  • 30 december 2019
  • 4 reacties
  • 200 x bekeken

https://www.rtlz.nl/beurs/bedrijven/artikel/4970176/acm-boete-website-onduidelijk-kpn-tele2-tmobile-vodafone

 

onduidelijke of onvolledige informatie geven over abonnementen op hun website zoals bv "unlimited" dat niet unlimited is.

Ik vind het een goede ontwikkeling voor de consument.


4 reacties

Reputatie 7
Badge +4

Hoe lang is dit al zo aangeboden? (al was het tot voorkort minder GB natuurlijk)

EN

Staat er toch netjes bij. Suggestie: Hernoem het in unlimited NL...Nog duidelijker!

Ook in Nederland is het niet Unlimited door de barrières die opgeworpen worden, als je zegt/adverteert met "Unlimited" Dan moet dat ook zo zijn want anders is het misleiding.

Maar het gaat niet alleen over het woordje "Unlimited" De bedrijven verzaakten in de voor consumenten noodzakelijke informatie.

Reputatie 7
Badge +1

Natuurlijk wel even verder lezen dan de headlines: https://www.acm.nl/sites/default/files/documents/2019-12/besluit-boete-tele2-voor-oneerlijke-handelspraktijken-op-website.pdf

Tele2 heeft een periode de EU limiet achter een pop-up (klikken op vraagteken) verscholen gehad. Zelf weet ik me ook nog de pruts actie van een paar maanden terug herinneren, waarbij expliciet verkeerd stond vermeld dat Unlimited ook in de EU gebruikt kon worden (de ACM refereert overigens niet aan die campagne, heeft ook maar enkele dagen online gestaan).

Over beperkingen binnen NL rept de ACM geen woord, daar lijkt de ACM geen probleem in te zien.

Reputatie 7
Badge +2

Natuurlijk wel even verder lezen dan de headlines: 

 

Vraag je dan niet te veel? 💁‍♂️ 

 

Dat mensen überhaupt daar ingetrapt zijn (in het denken dat unlimited ook buiten NL geldig was) komt op het zelfde meer, mensen kunnen niet verder dan de headlines lezen.

 

Terechte boete hoor daar niet van, informatie van limieten in de EU was onder een pop up verstopt of in de FAQ / AV, maar klanten die enige moeite hebben gedaan om te begrijpen wat zij voor tekende hadden deze wel kunnen spotten. 

 

Over het gebruik van unlimited, heeft de Reclame code commissie al een paar uitspraken over gedaan, zolang de voorwaarden reëel zijn en duidelijk zijn vermeld gaat dat niet in strijd met de Nederlandse reclame regels. 

 

Dit is nog een uitspraak uit de tijd dat T-Mobile unlimited EU en USA aanbod alleen met de voorwaarden dat je max 60 dagen per jaar onbeperkt in het buitenland kon gebruiken

 

https://www.reclamecode.nl/uitspraken/t-mobile-ongelimiteerd/uitzenden-ict-2017-00079-cvb/182900/

Reageer