beantwoord

Traag internet in het buitenland.

  • 25 April 2018
  • 5 reacties
  • 8617 x bekeken

Het is mij al een paar keer opgevallen dat tele2 in het buitenland baggertraag internet aanbiedt. Zowel in Parijs, Londen als nu in Duitsland moet ik het doen met slechts gprs/edge. Over het algemeen heb ik nooit 4g, heel, heel, heel zelden 3g en in 99.9% van de gevallen gprs/edge. Mensen waarmee ik in het buitenland ben hebben via t-mobile, kpn of vodafoon wel normaal 4g.

Simpele dingen als webbrowsen gaat heel traag of heel vaak helemaal niet. Mail lezen duurt uren. Navigatie werkt niet en streaming services is kansloos.

Klopt het dat tele2 alleen traag mobiel internet in het buitenland heeft? Zo nee, hoe krijg ik dan wel 4g?

Bent u het met mij eens dat ik onder “roam like at home” binnen de europese unie dezelfde 4g snelheid mag verwachten als in Nederland?

Kunt u mij aanwijzen op uw website of in uw voorwaarden welke snelheid ik in het buitenland kan verwachten?
icon

Beste antwoord door simnlru 26 April 2018, 10:55

Bekijk origineel bericht

Dit topic is gesloten. Maak een nieuw topic aan als je een vraag hebt.

5 reacties

Reputatie 6
Badge +1
Voor betere snelheden in GB/DL/FR/ zal je naar een andere provider moeten gaan. Tele2 heeft als kleine 4G provider geen gunstige contracten met de grote mobiele telco's in die landen.
Reputatie 7
Badge +4
Op o.a. deze pagina staat de informatie dat je alleen met 2G/3G kunt verbinden in het buitenland.
https://www.tele2.nl/klantenservice/mobiel/mobiel-internet-in-het-buitenland/
Als je inmiddels 4G gewend bent, dan is 3G inderdaad een stapje terug. Maar Edge = 2G en dan wordt het wel erg traag. Probeer handmatig eens een andere provider te selecteren. De dekking in andere landen is helaas niet te vergelijken met de ideale situatie van 4 landelijk dekkende netwerken zoals in Nederland.
De dekking in andere landen is helaas niet te vergelijken met de ideale situatie van 4 landelijk dekkende netwerken zoals in Nederland.

De dekking in andere landen is wel te vergelijken door gebruik te maken van de servicec van verschillende Nederlandse providers in het buitenland..
Ga in Duitsland bijvoorbeeld met je Tele2 abonnement , eens naast iemand staan die een abonnement heeft bij een andere provider die wel goede contracten heeft afgesloten met buitenlandse providers.
Echt een opvallend verschil ! Tele2 heeft dit helaas niet gedaan en dus krijg je van hen enkel het advies probeer handmatig een ander netwerk te kiezen.
Reputatie 1
www.mobilecowboys.nl/b/4g-roaming-in-europa-dan-moet-je-niet-bij-tele2-zijn-?bid=97331het goedkope moet ergens vandaan komen....
Reputatie 5
Badge
https://forum.tele2.nl/tips-vanuit-de-community-328/tele2-4g-roaming-69100

Hier staat in welke landen je 4G hebt in de EU.