Toch roaming kosten na dagje Monaco

  • 28 juli 2017
  • 36 reacties
  • 5167 x bekeken


Toon eerste bericht
Dit topic is gesloten. Maak een nieuw topic aan als je een vraag hebt.

36 reacties

Reputatie 5
Badge
Bij T-Mobile gaat Zwitserland weer niet uit de bundel, bij Tele2 wel.. Roam like home brengt dus een hoop goeds maar is "ingewikkeld" en verschilt per operator. Des te belangrijker is het op de tariefsinformatie smsjes te letten.
Dat weet ik eric, alleen een groot verschil:
Tele2: 10 euro per mb

T-Mobile: 0,06 euro per mb

Kijk dan maakt het persoonlijk niet zo veel uit (met het laatste prijs dan he).
Reputatie 7
Badge +4
De unlimited prijzen voor spraak en data schelen weer 10 euro p/m in Nederland. Je moet een abonnement nemen wat het beste bij jou past. Als je veel in de EU zit, dan let je op andere zaken dan wanneer je vooral in NL zit.
Reputatie 5
Badge
De unlimited prijzen voor spraak en data schelen weer 10 euro p/m in Nederland. Je moet een abonnement nemen wat het beste bij jou past. Als je veel in de EU zit, dan let je op andere zaken dan wanneer je vooral in NL zit.
Sorry hoor eric, maar vind dit echt geen goed argument van jou. (btw T-Mobile met family korting is 30 euro voor Unlimited dus scheelt dan nog maar 5 euro).
Dus omdat tele2 "10 euro goedkoper in onze eigen land" is het rechtvaardig om zulke prijzen te vragen zoals een monaco?..

En met het laatste zeg je eigenlijk als je veel in fe eu reist je maar beter geen tele2 moet nemen?😅
Reputatie 7
Badge +4
Inderdaad, er zijn wat duurdere abonnementen bij andere providers die meer GB in de EU toestaan. Dan is dat toch een betere keuze als je veel in de EU zit?
Reputatie 5
Badge
Inderdaad, er zijn wat duurdere abonnementen bij andere providers die meer GB in de EU toestaan. Dan is dat toch een betere keuze als je veel in de EU zit?

Heb het niet over het gebruik van meer gb, maar heb het over dat het schandelig is dat hrt eigenlijk omringt door frankrijk wordt en als je dus perongeluk (neem aan dat veel mensen data in de eu hebben aanstaan) verbinding maakt met dit netwerkt en dan 10 euro per mb moet betalen...
Kijk dat er kosten zijn oke, maar zou hoog? Dan vraag ik me af waar de kosten van 10 euro per mb op gebaseerd zijn, graag een gefundeerd antwoord en niet omdat bij een andere provider "duurder is".
Het zijn inderdaad schandalige prijzen die Tele2 hanteert.
Dagje Monaco gewoon 50 euro duurder omdat je roaming aan staat; logisch dat je roaming aanstaat, want je bent in frankrijk op vakantie. Zodra je in monaco bent worden de eerste MB's al heel snel gebruikt. Dus bij ontvangst van het SMS'je ben je al de sjaak.
Reputatie 7
Badge +4
Dit is nooit anders geweest. Blijkbaar hebben ze met bepaalde landen geen goede afspraken kunnen maken als kleine provider. Wat er veranderd is per 15 juni dat data in de EU landen voor klanten geen extra kosten meer met zich mee mogen brengen. Dit 'kado' is voor sommige mensen niet genoeg en willen nu alle tarieven tegelijk aanpakken. Zwitserland is bij Tele2 als noet EU land wel inbegrepen in de NL bundels. Daar hebben ze blijkbaar wel goede afspraken mee kunnen maken.
Reputatie 1
Dit is de link van Consuwijzer. De landen die hier staan zouden sowieso onder de regeling vallen, aangezien dit wettelijk bepaald is. Vraag is nu: op welk netwerk heb je gezeten?

https://www.consuwijzer.nl/telecom-post/mobiele-telefonie/roaming-mobiel-bellen-sms-internetten-buitenland
Reputatie 7
Badge +4
Consuwijzer heeft het verkeerd.
Berec heeft roam like at home verordend voor alleen de EEA members.

https://www.google.nl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://berec.europa.eu/eng/document_register/subject_matter/berec/download/0/7005-berec-guidelines-on-regulation-eu-no-531_0.pdf&ved=0ahUKEwicyqO0iPrVAhWEa1AKHfGaD4AQFggcMAA&usg=AFQjCNHud0JBkYyQOaHFNLBRxsVnMuHCjw

De EEA bestaat uit;
https://en.m.wikipedia.org/wiki/European_Economic_Area
Als je op het kaartje inzoomt vallen alle stadstaten dus buiten de EEA.
Reputatie 1
Dat is nogal stellig.

Consuwijzer is een officiële website voor consumenten, door onze overheid gefaciliteerd.

In het kopje: "over deze site" vind ik het volgende:

De website van ConsuWijzer bestaat sinds oktober 2006. Op deze site leest u wat uw rechten zijn als consument. Als u weet waar u recht op hebt, dan staat u een stuk sterker. Het advies dat wij u geven op deze website is gratis.

Het lijkt mij dus zo dat wat er bij consuwijzer.nl staat voor zowel de consument als voor tele2 lijdend moet zijn. Het kan niet redelijk genoemd worden dat een consument een website als consuwijzer.nl in twijfel moet trekken.

Wanneer Tele2 andere informatie heeft of een ander mening is toebedeeld dan zou het aannemelijk zijn dat tele2 har klanten vooraf informeert. Dat dit wordt gedaan via een SMS zodra je de landsgrens passeert is geen passende oplossing, omdat deze SMS ook verstuurd wordt bij het passeren van landsgrenzen die wel onder deze regeling vallen. Op deze manier is er dus geen onderscheidt te maken.
Reputatie 4
Badge
Vanwege inactiviteit sluit ik deze topic.

Groetjes,

Hinke