Gibraltar en Andorra: geen EU tarief

  • 14 mei 2016
  • 12 reacties
  • 1098 x bekeken

Reputatie 6
Badge +1
Iemand er verklaring? Gibraltar is Brits, dus EU. Andorra geen EU, maar bijvoorbeeld Zwitserland ook geen EU heeft wel EU tarief.

Dit topic is gesloten. Maak een nieuw topic aan als je een vraag hebt.

12 reacties

Badge
Ik weet het niet zeker maar denk dat het hier iets mee te maken heeft. Kan goed zijn dat deze landen niet deelmaken van het vrije verkeer van goederen en diensten

zie: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen_met_het_buitenland/goederen_en_diensten_naar_andere_eu_landen/eu-landen_en_-gebieden/eu_landen_met_niet_eu_gebieden
Reputatie 5
Badge +4
Hee Raaf12,
Nou het was even een soort breinbreker maar ik ben eruit.
Zwitserland hoort niet bij de EU maar heeft wel een bepaald verdrag met de EU waardoor er dus wel EU tarieven zijn voor Zwitserland.
Andorra en Gibraltar hebben die banden niet.
Groetjes Kiko
Hetzelfde geldt ook voor Ijsland wat doorgaans ook binnen de EU regio valt.

Gibraltar is grondgebied van Engeland wat EU is. Houdt Tele2 zich wel aan de regelgeving door dit uit de EU tarieven te houden? Zou het niet logischer zijn om net als de andere Nederlandse providers Andorra en Gibraltar gewoon op te nemen in de EU tarieven? Verre landen zijn nu voor mobiel internetbundels in enkele gevallen goedkoper dan Gibraltar en Andorra. Dat gaat vast uiteindelijk weer onverwacht hoge rekeningen geven en dus klachten. Ik denk dat veel klanten niet beseffen dat ze midden in Spanje per ongeluk op een mast van Andorra of Gibraltar terecht kunnen komen, wat dan niet meer onder hun EU bundel valt, maar tegen niet EU tarief los in rekening wordt gebracht. Dat is vast ook de reden dat de andere Nederlandse providers hun bundels ook in Gibraltar, Andorra en Zwitserland geldig hebben verklaard. Ook het eronder laten van IJsland klinkt logisch.
Reputatie 6
Badge +1
Dank Kiko, voor je antwoord.
@Xray
Dat wist ik niet, dat andere (NL) providers Andorra en Gibraltar wél het verlaagde EU datatarief rekenen. Blijkbaar mogen providers, werkzaam binnen de EU, dat zelf regelen.
Reputatie 7
Badge +4
https://www.consuwijzer.nl/thema/roaming-mobiel-bellen-en-internetten-het-buitenland

In welke Europese landen gelden de maximumtarieven voor roaming?
De maximumtarieven gelden in de 28 landen van de Europese Unie. Dit zijn: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Kroatië. De tarieven gelden ook voor een paar Europese landen die geen lid zijn van de Europese Unie. Dat zijn: Noorwegen, Liechtenstein, en IJsland.

Ijsland is dus niet als aardigheidje toegevoegd, het is een wettelijke verplichting.
Reputatie 6
Badge +1
...
Reputatie 6
Badge +1
KPN site:

U kunt de Internetbundel EU gebruiken in de volgende landen: Andorra, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Dat zijn dus 32 landen ipv de 28 landen die Tele2 hanteert.

ps. Gibraltar wordt hier niet expliciet genoemd, valt onder de UK.
De providers hebben het vaak elders op de website uitgesplitst. Bij KPN staan de landen die onder het EU tarief vallen bijvoorbeeld wel expliciet genoemd. Daaronder zie je zowel dat IJsland, Gibraltar, Andorra en Noorwegen, Lichtenstein en Zwitserland onder de EU zone vallen.

Verder zijn eilanden zoals Madeira en de Azoren Portugees grondgebied. De Balearen (Ibiza, mallorca, Menorca) en de Canarische eilanden zoals La Palma, Tenerife, Lanzarote etc. vallen onder Spanje. Ook Franse eilanden waarvoor dit geldt etc. Dat laatste staat niet vermeld, maar die netwerken worden in die landen als binnenlands verkeer gezien en berekend.

Zie voor de detaillijst van EU landen als voorbeeld van KPN de screenshots.

Reputatie 6
Badge +1
Mooi voor de aanvulling. En inderdaad een flinke waarschuwing aan Tele2 klanten die in (de buurt) van Andorra komen, de roaming bedragen zijn daar excessief hoog!!!
Reputatie 7
Badge +4
Je krijgt altijd een welkom sms als je een land binnenkomt met de juiste tariefs informatie.
Dat is inderdaad prettig. Krijg je in de welkomst sms ook een advies en key word om per sms een bundel te activeren? Dat zou wel handig zijn. Bijvoorbeeld een sms met een tekst die je erop wijst dat Andorra niet onder de EU bundel valt en met het advies een bundel te activeren door .... Naar ... Te sms-en.
Reputatie 7
Badge +4
Ja, zo'n reclame SMS is niet verplicht maar komt als ze in dat land een bundel verkopen.