beantwoord

Tweede modem voor de slaapkamer

  • 20 September 2019
  • 10 reacties
  • 1443 x bekeken

Ik heb een tweede Interactieve TV-ontvanger ontvangen voor mijn slaapkamer.
Het internetsignaal van de modem in mijn woonkamer is zwak en dus bereikt mijn slaapkamer niet.
Ik heb een tweede modem aangevraagd om er de ADSL kabel en netwerkkabel aan te sluiten en uiteindelijk de tv te kunnen zien.
De klantenservice zegt dat het onmogelijk is om een tweede modem te krijgen.
Hoe kan me helpen?
Alvast bedankt!
Giovanni
icon

Beste antwoord door Malamute 20 September 2019, 12:25

Bekijk origineel bericht

Dit topic is gesloten. Maak een nieuw topic aan als je een vraag hebt.

10 reacties

Reputatie 4
Badge +2
Hallo Giovanni,

De beste en goedkoopste oplossing is om een netwerkkabel van je modem in de huiskamer naar de TV ontvanger in de slaapkamer te trekken en de TV ontvanger dus direct op het modem aan te sluiten.

Als je geen kabel kunt trekken dan zou je homeplugs kunnen gebruiken, je steekt er dan 1 in het stopcontact bij het modem in de woonkamer, sluit die met een netwerkkabel aan op het modem, en 1 bij de TV ontvanger in de slaapkamer waarop je de TV ontvanger aansluit via een netwerkkabel. Je hebt ze trouwens ook met WiFi dus dan heb je gelijk ook betere WiFi in de slaapkamer.
https://www.allesoverdraadloosinternet.nl/homeplug/internet-via-stopcontact/

Je zou als je toch overal in huis betere WiFi wilt b.v. de Slimme WiFi van Tele2 kunnen gebruiken: https://www.tele2.nl/thuis/internet/slimme-wifi/
Daar betaal je dan wel € 5 per maand voor.
Reputatie 7
Badge +4
De TV decoders van Tele2 kun je niet via Wifi aansluiten. Een kabel, of powerplug set is dus altijd nodig.
Bedankt Malamute,

Ik denk dat ik tussen de laatste adviezen zal moeten kiezen.
Top!!
Giovanni
Reputatie 4
Badge +2
Had ik i.d.d. niet naar gekeken eric, maar je kan ze zo te zien wel op zo'n pod aansluiten: https://www.tele2.nl/klantenservice/thuis/internet/slimme-wifi/#faq-waar-kan-ik-de-ethernet-poort-op-een-pod-voor-gebruiken
Reputatie 7
Badge +4
Nee, die POD's geven internet. Het TV signaal zit in een apart VLAN en moet altijd direct op het modem uitkomen. Hoewel ik verwacht dat jij met een managed switch twee VLAN;s wel uit elkaar kan halen op een 1e verdieping :)
Deze set heeft de Topic starter dan nodig. Kabel blijft preferred.. Werkt altijd.
Reputatie 4
Badge +2
VLAN's zijn i.d.d. niet zo'n probleem :)

Die verbindingset zal als er geen kabel mogelijk is het beste zijn i.d.d.

Maar bedoelen ze dan wat anders met interactieve TV hier of is het verschil dat je perse VDSL nodig hebt en dan een andere ontvanger krijgt?: https://www.tele2.nl/klantenservice/thuis/internet/slimme-wifi/#faq-kan-ik-de-pods-ook-gebruiken-met-interactieve-tv-van-tele2
Reputatie 7
Badge +4
Inderdaad goed gevonden, maar ik vermoed dat ze hier in de tekst nog steeds niet de TV decoder bedoelen. Die kent ook alleen maar een ethernet connector, en dan zouden die PODs ook nog eens 2 VLAN;s moeten ondersteunen. VDSL verkoopt Tele2 ook al niet meer. Bestaande klanten die nog een 2e decoder willen zullen er niet zoveel zijn, dus dit is een sterfhuis constructie.
Reputatie 3
Badge +1
Even een aanvulling op de mogelijkheden van de Plume (slimme wifi). Deze kan worden gebruikt als een verbindingsset voor het aansluiten van een decoder zoals @Malamute heeft aangegeven. Er zijn dus 3 mogelijke oplossingen voor het gebruiken van de 2e decoder in de slaapkamer. Wanneer je kiest voor een verbindingsset dan kunnen wij deze leveren voor een eenmalige betaling van €50,-. Een start set slimme wifi (3 Pod's) kan aan het abonnement worden toegevoegd voor €5,- per maand. Een kabel kun je bij electronica/computer winkels aanschaffen bij je in de buurt.

Groet, Michiel
Reputatie 4
Badge +2
Bedankt voor de duidelijkheid @Michiel van Tele2 , weten we dat ook weer voor de volgende keer dat het gevraagd wordt.
Mooie apparaten die Plumes als ze zelfs tagged VLAN's ondersteunen.
Bedankt heren voor jullie antwoorden!
Fijne dag verder.
Giovanni