Sticky

Let op! Frauduleuze websites, phishing sms en e-mailadressen actief

  • 28 November 2018
  • 11 reacties
  • 20675 x bekeken

Reputatie 6
Badge

Update 05.12.2020

 Er worden sinds enkele dagen weer phishing berichten uitgestuurd naar Tele2 klanten. In de sms'jes staat een link om de ''achterstand'' te betalen of een link het rekeningnummer te wijzigen. Deze smsjes zijn niet door Tele2 verstuurd. Je kunt de smsjes herkennen aan de linkjes die in de sms staan:


Klik niet op de link en verwijder de sms! 

 

 

 

Update 07.12.2019
Er is een pop-up pagina actief waarin, zogenaamd namens een verjaardagpromotie van Tele2, telefoons als geschenken worden aangeboden. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een vragenlijst in te vullen. Doe dit niet! Door dit in te vullen krijgen externe partijen toegang tot jouw gegevens.
 

 

Update 02.12.2019
Let op! Wij hebben een link onder ogen gekregen die erg veel lijkt op onze inlogpagina van de webmail. Doe dit niet!
Door in te loggen zullen externe partijen toegang hebben tot jouw MijnTele2 en webmail omgeving, waardoor ze je gegevens kunnen inzien. 

http://outbaabyworkd.chytrak.cz/teles.htm 
 
Update 04.12.2018 - Ook onderstaande website is niet van Tele2 en wordt beschouwd als frauduleus.

https://tele2-nederland.com/

Wij hebben ontdekt dat er frauduleuze websites actief zijn waar uit naam van Tele2 losse toestellen en andere electronica worden verkocht. Ook worden er uit naam van deze ''winkels'' advertenties geplaatst op Marktplaats.nl. Onderstaande websites zijn niet van Tele2, doe dan ook geen aankopen op deze website!

https://tele2-webshop.com
https://tele2-deals.com

We doen ons uiterste beste om alle malafide verkopers uit de lucht te halen. Heb je toch aan aankoop gedaan? Doe dan aangifte bij de Politie!
 


11 reacties

Reputatie 5
Badge
De eerste link is al offline, de tweede heeft nu een KPN logo in plaats van Tele2, ook de contact gegevens zijn verandert naar die van KPN.. alleen de link is hetzelfde.. 😅 😂


Denken ze er zo vanaf te komen?
Ik vind het zowiezo niet echt verstandig, om hier hyperlinks te posten die je naar frauduleuze paginas toe brengen als je erop klikt.
Ook al zijn ze nu dan omgekat naar KPN, want alleen al het landen op zo'n pagina kan schadelijk zijn.
Ze zijn nu weer bezig en nu dus met de site
Www.tele2-nederland.com

Precies hetzelfde als voorheen de kpn maar nu tele2 erin geplakt. Kpn had de vorige site al offline gehaald gelukkig
Via een advertentie van marktplaats wordt je doorgelinkt naar tele2-nederland.com met zogenaamde mooie aanbiedingen. Pas dus op!

 

 

 

Deze heb ik ook zojuist gekregen.

Op de home-pagina van Storingen Tele2 wordt dit mailadres specifiek genoemd als frauduleus. Als ik doorklik naar het bericht kom ik op dit topic op het forum uit, maar verder geen bericht.

 

Kan er een reactie van Tele2 op dit topic geplaatst worden?

 

Edit: ik zie dat er iets over in het openingsbericht staat. Kom niet zo vaak op dit forum, was me niet direct opgevallen...

Ik heb net de volgende sms gekregen:

“Beste klant, uit onze administratie is gebleken dat uw iban opnieuw bevestigt moet worden via *en dan een link*. U dient dit te down voor 6-12-2020, doet u dat niet op tijd dan wordt uw Tele2 helaas afgesloten. We houden contact, Tele2”

 

Ik ben niet eens klant. Het komt van een anoniem nummer. Ik wil niet weten wat er gebeurt als je op die link klikt. Schurken zijn het.

Hier ook dezelfde sms ontvangen maar dan per 8-12 .

Niet intrappen dus.

Zojuist deze sms ontvangen.
Gelukkig vertrouw ik tegenwoordig niets meer, afzender is zelfs Tele2

Reputatie 7
Badge +4

Afzender is gewoon te faken.. net zoals de bank oplichters die met het ING  nummer naar klanten bellen.

Hier hetzelfde smsje gekregen over mijn Iban nr. Vanuit het nummer van tele2

Kon zo snel niks terug vinden op internet, tot dat ik na lang zoeken op dit forum terecht kwam. Ik heb uiteraard niet geklikt want ik vertrouwde het niet. Vond het wel knap dat ze het vanuit het telefoonnummer van tele2 sturen (dus wel een bekend nummer) 

Reageer