Verre Landen Bundels

  • 14 July 2022
  • 0 reacties
  • 2444 x bekeken
Verre Landen Bundels
Reputatie 7
Badge +12

Sta jij op het punt om op vakantie te gaan naar Verweggistan? Bereid je voor met de juiste bundels om geen onverwachte extra kosten te maken. Hier lees je alles over de Verre Landen Bundels!

 

Als je op vakantie gaat, wil je natuurlijk vanaf dag 1 zorgeloos genieten. Je wil van begin tot eind online zijn met een schandalig snelle verbinding, en zonder onverwachte kosten. Dat snappen wij. Daarom zetten wij alles op een rijtje wat je moet weten als je op reis gaat buiten de EU!

 


 

Welke Verre Landen Bundel heb ik nodig en hoeveel kost dit?

De prijzen van de Verre Landen Bundels verschillen per zone. Check deze pagina om het land op te zoeken waar jij naartoe gaat. Je ziet dan direct een overzicht van de bundels, de kosten en in welke zone het land zich bevindt. Daarnaast zie je welke tekst je moet SMS’en voor de bundel en overige tarieven voor SMS, bellen en betalen per MB. De SMS stuur je altijd naar het nummer 1280.

Voorbeeld:

Je bent op vakantie in Turkije en je wil de grootste Verre Landen Bundel kopen:

SMS ‘GROEN L’ naar 1280

 

Waar kan ik een Verre Landen Bundel kopen?

Je kunt de Verre Landen Bundel aanschaffen via SMS (zie deze pagina voor een overzicht van de Verre Landen Bundels in het land waar jij bent, de tekst die je moet SMS’en en de kosten). Daarnaast kun je jouw Verre Landen Bundel ook via MijnTele2 aanschaffen. Dit kan via de app en via de webversie.

Let op: Pas op het moment dat je buiten de EU bent, kun je een Verre Landen Bundel aanschaffen via MijnTele2. De Verre Landen Bundels vind je onder Extra Data.

 

Hoelang is een Verre Landen Bundel geldig en hoe kan ik het verbruik inzien?

Alle Verre Landen Bundels zijn 31 dagen geldig. Dit gaat in vanaf het moment dat je hem koopt. Via de MijnTele2-omgeving (webversie en de MijnTele2 app) kun je de verbruiksstatus inzien. Daarnaast ontvang je een SMS als je de bundel voor 80% en 100% hebt verbruikt.

 

Is er een overzicht met alle kosten voor het land waar ik ben?

Ja, de prijzen van de Verre Landen Bundels verschillen per zone. Op deze pagina vind je een prijsoverzicht!

 

Is er een dekkingskaart van buitenlandse netwerken?

Nee, we kunnen niet laten zien wat de dekking is van iedere netwerkprovider. Het is niet te doen om de wereldwijde dekking up-to-date te houden, en we willen geen valse verwachtingen scheppen.

 

Is er een andere manier om te kunnen internetten zonder een Verre Landen Bundel?

Als je buiten de EU mobiel wil internetten, dan heb je twee opties. Je kunt namelijk ook betalen per MB. Let wel op dat de kosten hoog kunnen oplopen. Wij raden daarom altijd een Verre Landen Bundel aan. Op die manier weet je precies wat je betaald en hoeveel je verbruikt.

Extra info over betalen per MB:

  • Voor betalen per MB geldt:
  • Een maximum van €10
  • Het maximum kan niet verhoogd worden
  • Je ontvangt een waarschuwings-sms bij het bereiken van 80% en 100% van het maximum
  • Bij het bereiken van het limiet heb je twee opties: (1) Alsnog een Verre Landen Bundel kopen of (2) offline blijven

 

Ik heb een Verre Landen Bundel gekocht, maar heb geen verbinding. Wat nu?

Het kan voorkomen dat je niet direct verbinding hebt. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  • Je dataroaming staat mogelijk niet aan.
  • Er staat een blokkade op ‘internet en data’ in het buitenland in MijnTele2.
  • Je hebt een verouderd toestel of een oude simkaart.
  • Je laatste factuur is nog niet betaald.
  • De verbinding van het netwerk in het buitenland werkt niet goed.
  • Je internetbundel is verbruikt en je hebt nog geen keuze gemaakt.

In de meeste gevallen staat er een blokkade op internet en data in het buitenland. Deze vind je in MijnTele2 of vraag een moderator hiernaar te kijken door een nieuw topic te starten. In de eerste twee maanden van je nieuwe abonnement staat er automatisch een blokkade op roaming in het buitenland.

 

Hoe zit het met gedeelde landen, zoals Cyprus en Sint-Maarten?

Cyprus is verdeeld in een Grieks en een Turks deel. De zendmasten van Cyprus vallen onder het Griekse deel, daarom kun je ook in Cyprus uit je bundels bellen, sms'en en internetten. Alleen wanneer je verbinding maakt met een Turkse zendmast, gelden voor jou de buiten-de-bundel tarieven.

Sint-Maarten is verdeeld in een Frans deel (St. Martin) en Antiliaans deel. Frankrijk rekent St. Martin tot haar grondgebied. Wanneer je verbinding maakt met een Franse zendmast op het eiland, kun je uit je bundels bellen, sms'en en internetten. Alleen wanneer je verbinding maakt met een Antiliaanse zendmast, gelden voor jou de buiten-de-bundel tarieven.

 

Bel ik gratis naar buitenlandse servicenummers?

Nee, buitenlandse servicenummers mogen nog steeds extra kosten rekenen. Zelfs als de servicenummers gratis zijn voor inwoners van het land, mogen de bedrijven toch extra kosten rekening wanneer jij -als buitenlander- er naar toe belt. Maak je gesprekken met buitenlandse servicenummers dus niet langer dan nodig.

 

Heb je toch nog vragen over het gebruik van Verre Landen Bundels? Start hier een nieuw topic, plaats deze in de subcategorie Mobiele abonnementen en vraag het de Community of laat hieronder een reactie achter!

 

Relevante kennisartikelen

 


0 reacties

Geen reactie

Reageer